11 Şubat 2010 Perşembe

daha tasarruflu Yeni Toyota Yaris yakında satışta

Toyota’nın Avrupa’daki tasarım merkezi ED2’de geliştirilen Toyota Yaris, 101 beygir güç üreten yeni 1.33lt VVT-i benzinli motor ve 3.6lt* yakıt tüketimine sahip 1.4lt D-4D dizel motoru ile dikkat çekiyor.


Yeni Stop&Start teknolojisi Türkiye’de ilk kez yenilenen Yaris ile sunuluyor !

YÜZDE 15 DAHA TUTUMLU

Yenilenen 1.33L benzinli motorun gücü bir önceki nesline göre %15, torku ise %9 artırılırken yakıt ve CO2 salım değerleri % 15 azaltıldı. 1.33 Dual VVT-i motorlu Yaris’lerde yepyeni bir çevreci teknoloji olan Stop&Start sistemi de sunuluyor. Bu sistem sayesinde vites boşa alındığında ve debriyaj pedalına basıldığında motor stop ediyor ve tekrar basıldığında çalışmaya başlıyor. Böylece özellikle şehir içinde trafik yoğunluğu olduğu zamanlarda yakıt tüketimini ve CO2 salımının azaltılmasına katkı sağlıyor.

1.4L D-4D dizel motorlu yeni Yaris ise 90 beygir güç ve 205 Nm tork üretiyor. Yakıt tüketimi ve CO2 salım değerleri ise eski versiyonuna göre sırasıyla %9 ve % 8 oranında azaltıldı.

Yaris’te sunulan tüm motor seçenekleri, düşük yakıt tüketim ve Co2 salımı değerleri ile dikkat çekiyor.

Yenilenen motorlarla beraber 6 ileri şanzıman seçeneği de sunuluyor.

Yaris Terra , Sol ve şimdi yepyeni bir donanım paketi; “Yaris Sport”

1.33 motor seçeneğiyle birlikte sunulan Sport donanım seviyesinde 15” alüminyum jantlar, özel koltuk döşemesi, analog gösterge paneli, karartılmış arka ve yan camlar, özel ön tampon ile Yaris kaslı bir spor görünüme kavuşuyor. VSC ve TRC güvenlik özelliklerine sahip Yaris Sport yüksek sürüş keyfi ve dinamizm de sağlıyor.

Yaris’in güvenlik ve donanım özellikleri artırıldı

Yenilenen Yaris’lerde üç donanım paket seçeneği sunuluyor. Versiyon ve motor seçeneklerine göre değişiklik gösteren donanım paketlerinde, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, yan hava yastıkları, ABS, EBD, Brake Assist, klima, radyo-CD, yol bilgisayarı ve elektrikli ön camlara yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, MP3 çalar, derinlik ayarlı direksiyon, elektrikli arka camlar ve direksiyondan kumandalı vites seçeneği, 15” alüminyum jantlar, bluetooth, otomatik klima, perde ve diz hava yastıkları sunuluyor.

Yenilenen Toyota Yaris’ler 25.900 TL’den başlayan fiyatlarla Toyota Plazalar’da yerini alıyor.

* Toyota Yaris 1.4 l D-4D dizel motorun şehir dışı yakıt tüketim değeridir.haber7

Hiç yorum yok: