11 Şubat 2010 Perşembe

Yeni Avensis 51 bin 400 TL’den başlayan fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu

Toyota'nın Avrupa'daki "amiral gemisi" durumunda olan Avensis, tepeden tırnağa yenilenen görünümü ile Türkiye'de satışa sunuldu.

Daha köşeli ve saldırgan hatlara sahip olan yeni Avensis, eskisinin aksine daha iri ve yatık farları, stop lambalarıyla dikkat çekiyor.2009 model yeni Toyota Avensis ‘in boyu sadece 50 mm uzarken, geliştirme aşamasında yapılan çeşitli düzenlemelerle iç mekânında eskisinden daha fazla baş ve diz mesafesi oluşmuş. Son dönemdeki eğilime uygun olarak “daha sessiz bir iç mekân”ın yaratıldığı yeni Avensis’te, ergonomi ve sürüş konforu açısından da büyük geliştirmeler yapılmış. Her şeyden önce aracın süspansiyon sistemi yumuşatılırken, yol tutuşu güçlendirilmiş, sınıfında ilk sayılabilecek “elektrikli direksiyon yükseklik ve derinlik ayarı” gibi unsurlar eklenmiş.

Çevreci teknolojiler kapsamında, konvansiyonel motorları daha çevreci ve daha güçlü hale getirmek amacıyla geliştirilen Toyota Optimal Drive teknolojisi yeni Toyota Avensis’te sunuluyor. Optimal Drive çerçevesinde geliştirilen Valvematic motor teknolojisi, yüksek basınçlı piezo enjeksiyon ve Multidrive S şanzıman teknolojilerine ek olarak yanma verimliliği artırılan, hafif ve kompakt tasarımlara sahip ve daha az sürtünme katsayısı elde edilen her üç motor seçeneğinde de sınıfının en iyi yakıt tüketim ve CO2 salım değerlerine sahip.

Türkiye’ye 1.6 ve 2.0 lt benzinlinin yanı sıra 2.0 lt dizel motorlarla getirilen yeni Avensis ayrıca 2.0 lt benzinli motor Multidrive S şanzımanla alınabiliyor.

Yeni Avensis 1.6lt, valvematic teknolojisiyle bir önceki nesline göre 110 HP yerine 132 HP güç üretiyor. Buna rağmen % 12 civarında bir yakıt tasarrufu sağlayarak 100 km’de ortalama 6.5 litre yakıt tüketen Avensis 1.6, aynı zamanda 152g/km CO2 salım değerine sahip. 152 HP güç üreten 2.0lt valvematic motorun yakıt tüketimi ise yüzde 24 oranında azaltılarak 100 km’de ortalama 7 litreye; CO2 salım değeri de % 26 oranında azaltılarak 164 g/km düşürülmüş. Yeni Avensis’te sunulan 2.0 lt D-4D dizel motor seçeneği de, 126 HP’lik gücünü, 5.1 lt/100 km birleşik yakıt tüketimi ve karbondioksit salımında sağladığı % 7’lik düşüşle birleştiriyor.

2009 model yeni Toyota Avensis ‘te donanım paketlerine göre standart veya isteğe bağlı sunulabilen 7 hava yastığı, direksiyon destekli araç denge kontrolü (VSC+), çarpışma önleyici sistem, çekiş kontrolü (TRC), elektrikli ve hafızalı direksiyon, elektronik park freni, elektrikli katlanabilir yan aynalar, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, arka ve arka yan camlarda güneşlik, 17’ inç alüminyum alaşım jantlar, sürüşe duyarlı bi-xenon farlar, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi gibi unsurlar mevcut.

2009 Model Yeni Toyota Avensis ‘nin Türkiye’de satış fiyatı 51 bin 400 TL’den başlıyor.mynet

Hiç yorum yok: