11 Şubat 2010 Perşembe

Toyota'nın dünyada çok tutulan çevreci modeli Prius da yılın ikinci yarısında Türkiye'de olacak

Toyota'nın yeni modelleri ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ToyotaSa Genel Müdürü İbrahim Orhon, yeni Avensis'in showroom'lardaki yerini aldığını ve gördüğü büyük ilginin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Dünya prömiyeri Paris'te yapılan Avensis'in Türkiye'de ilk defa İstanbul Motor Show'da görücüye çıktığını hatırlatan Orhon, yıl sonuna kadar 1200 adetlik bir satış performansına ulaşmak istediklerini belirtti.



DAHA AZ YAKIYOR
Önceki Avensis'e göre ortalama yüzde 12 daha az yakıt tüketen Yeni Avensis'in 132 beygir 1.6 lt benzinli, 152 beygir 2.0 lt benzinli ve 126 beygir 2.0 dizel motor seçenekleri bulunuyor. Bu üç versiyonun 100 km'deki yakıt tüketimleri ise sırasıyla 6.5 litre, 7.0 litre ve 5.1 litre.

Önceki versiyona göre karbondioksit salınımı da önemli ölçüde düşürülen Avensis, 51 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

HİBRİD PRIUS GELİYOR
Öte yandan Toyota'nın dünyada çok tutulan çevreci modeli Prius da yılın ikinci yarısında Türkiye'de olacak.

Elektrikli ve benzinli motorun beraber kullanıldığı hibrid teknolojili araç, normal benzinli araçlara göre yüzde 43 daha az karbondioksit salıyor. Araç hibrid motoru sayesinde önemli oranda yakıt tasarrufu sağlıyor.arabalar.gen.tr

Gönderen otomax zaman: Çarşamba, Şubat 11, 2009



Eki
10TOYOTA AVENSİS VE PRIUS TÜRKİYE'DE
Etiketler: TOYOTA | 0 yorum
Toyota da AUTO SHOW 08 fuarda yeni modellerini tanıttı.

Toyotasa Genel Müdürü Orhon, burada yaptığı konuşmada da önümüzdeki 12 ay içerisinde Avrupa'da toplam 13 model tanıtımı gerçekleştirileceğini belirterek, "Size müjdelemek isterim ki inovatif teknolojilerle donatılmış pekçok yeni Toyota modelini gelecek yıl içerisinde Avrupa ile eş zamanlı tanıtmayı ve Türkiye pazarına sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Toyota'nın hibrid teknolojisine verdiği öneme işaret eden Orhon, Toyota'nın bugün dünyada 1,5 milyondan fazla hibrid araç sattığını bildirdi.

2010 yılından itibaren yılda 1 milyon adet hibrid araç satılması ve 2020 yılından itibaren de tüm Toyota modellerinin hibrid versiyonlarının pazara sunulmasının hedeflendiğini belirten Orhon, Türkiye'de de Toyota Prius Hibrid tanıtma programına başladıklarını kaydetti.

Orhon, "Toyotasa olarak Toyota Prius hibrid araçlarını test amaçlı kullanacak, topluma örnek, çevreye duyarlı Türkiye'nin çevre önderlerini arıyoruz" dedi.

Bugünden itibaren www.cevreyikimkurtaracak.com web sitesi üzerinden başvuruları beklediklerini belirten Orhon, Batı'da olduğu gibi Türkiye'de de hibrid araçların özel teşvik uygulamalarıyla desteklenmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

İbrahim Orhon, yeni nesil Avensis'in de Paris Motor Show'da yapılan dünya prömiyeri ile eş zamanlı olarak İstanbul Autoshow'da Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiklerini, yeni Avensis'in gücü, konforu, düşük karbondioksit salınımı ve etkileyici performansı aynı anda sunduğunu belirtti haber7

Hiç yorum yok: