8 Nisan 2008 Salı

Citroen’in yeni gözbebeği geliyor

Citroen’in yeni gözbebeği geliyor
PSA Grubu markalarından Citroen’in, Toyota ile ortaklaşa üretilen modeli C1, ağustos sonunda Türkiye’de
Fransız üreticinin sevimli küçüğü C1, ay sonundan itibaren Türkiye’de satışa çıkıyor. 22 bin 500 YTL’den başlayan fiyatlarla satılacak C1, benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip olacak.Baylas Otomotiv Genel Müdürü Bora Koçak, C1’in, özellikle şehir içinde kullanıcılarına yüksek standart donanımlara sahip, bambaşka bir otomobil deneyimi yaşatacağını belirtti. Koçak, otomobil tercihlerini kompakt B sınıfından yana kullanan müşterilerin ihtiyaçlarını maksimumda karşılayacak bir araç olarak nitelediği C1’in, Citroen’in bu sınıftaki başarılarını daha da ileriye taşılacağına inandıklarını kaydetti.
Tam bir şehirliKullanım kolaylığı, kompakt boyutları nedeniyle sunduğu rahat park imkanı ve yakıt tasarrufu ile tam bir şehirli olan C1, 3.5 metreye yaklaşan bir uzunluğa sahip. Türkiye’de ilk etapta 5 kapılı kasa tipi ve 1.0 lt (68 HP) benzinli, 1.4 lt HDI (54 HP) dizel motor seçenekleriyle satılacak C1’de, klima, ABS, EBD (Fren güç dağılım sistemi) ve CSC (Viraj Denge Kontrol Sistemi) standart olacak.
Yüksek konumlanmış farları ve yuvarlak hatları, dış görünüşüne sempati ve çekicilik kazandırırken, iç tasarımındaki, shortif ve modern bir yapı dikkat çekiyor. EuroNCAP çarpışma testlerinde 4 yıldızı bulunan C1, 22 bin 500 YTL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

Hiç yorum yok: