9 Nisan 2008 Çarşamba

Tahran’dan İzmit’e “Peugeot 206″

İran’da üretilen Peugeot 206 Sedan marka otomobiller Tahran’dan İzmit’e taşınıyor. Borusan Lojistik ve Borusan International’ın ortak girişimi sonucu İran’ın en büyük otomotiv üreticisi İran Khodro şirketine bağlı Samandrail ile bu ülkeden Türkiye’ye Peugeot 206 Sedan marka otomobillerin taşınması konusunda anlaşma sağlandı. Anlaşma kapsamında 25 Mart 2007′de Tahran’dan yola çıkarılan 180 araç 9 Nisan günü TCDD İzmit Köseköy istasyonuna ulaştı.
Borusan Lojistik araçları Tahran’da üretim yapan fabrikadan teslim alıyor. Teslim alırken, araçlar denetleniyor, hasar varsa hasar tespit raporları hazırlanıyor. Bu veriler hem Tahran hem de Borusan Lojistik’in Köseköy Araç Lojistik Merkezi’nde kayıt altına alınıyor. Teslim alınan araçlar Borusan Lojistik’e ait çift katlı vagonlarla, güvenlik elemanlarının refakatinde Tahran’dan İzmit Köseköy istasyonuna taşınıyor. Varılan anlaşma gereğince ayda iki sefer yapılıyor.
Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Dölen, İran’a alışılmış sınırların ötesine geçen yüksek kalitede hizmet sunmak için gittiklerini söyledi.
İran’dan Türkiye’ye çift katlı vagonlarla araç taşıyan ilk lojistik firma olmanın gurur verici olduğunu anlatan İbrahim Dölen, sözlerine şöyle devam etti:
“Böylece bir ilke imza atmış olduk. Halen tek seferde 18 vagonla toplam 180 araç taşıma kapasitemiz var. Ancak yapacağımız yatırımlarla vagon sayısını ve kapasitemizi artıracağız. Farklı sektörlerde deneyim ve uzmanlığımızla İran’daki müşterilerimize, onların ihtiyaçlarına cevap veren hizmetler sunabiliyoruz. Fark yaratıyor ve müşteri memnuniyetini sürekli yükseltiyoruz. Borusan Lojistik, İran’daki operasyonlarıyla sadece bu ülkede değil bütün bölgede ağırlığını ve pazar payını artıracaktır. Lojistik sektöründe Türkiye’nin global oyuncusu olma yolunda ilerliyoruz.”

Hiç yorum yok: