8 Nisan 2008 Salı

Toyota Corolla 2007

Yeni Nesil Corolla’nın genişlik odaklı iç tasarım anlayışıyla son derece rahat ve ferah bir iç mekân yaratıldı.Örneğin, arkada ayak altındaki zemin düzleştirilerek sınıfındaki en geniş bacak alanı elde edildi. Bu sayede arkada oturan yolcular rahatça seyahat ederken, ön koltuklar da aracın geneliyle uyumlu etkin ve konforlu bir ortam sunuyor. Ses yalıtıcı malzemelerin son derece titiz konumlandırılması sonucu Yeni Nesil Corolla sınıfının en sessiz otomobili haline geldi. Ayrıca klimanın kabin içini ideal ısıda tutmasını da unutmamak gerek

Her koşulda net görünüm sağlayan üç boyutlu optitron gösterge paneli iç tasarımdaki benzersiz kalitenin bir başka örneği. İki bölmeli büyük torpido gözü, 13 CD’lik orta konsol kutusu ve bardaklıklı katlanır kol dayama yerleri gibi detaylar, Toyota tasarımcılarının pratik düşüncesinin birer eseri. Cruise Control sistemi, deri direksiyon simidi, direksiyondankumandalı müzik sistemi ve Toyota’nın anahtar gerektirmeyen “Akıllı Giriş ve Motor Çalıştırma Sistemi” Yeni Nesil Corolla’da bulabileceğiniz diğer özellikler. “MultiMode “şanzımana sahip modellerse ayrıca “Direksiyondan Kumandalı Vites” (paddle shift) ile donatıldı.
AYRINTILAR:
1. Yüksek kaliteli merceklerle donanmış, berrak bir ışık yayan stop lambaları.2. Özel tasarım 16” alüminyum jantlar.3. Akıllı giriş sistemi (kilidi açmak için kap› kolunu çekmeniz yeter).4. Motor çalıştırma/kapama düğmesi.5. Xenon (HID) farlar ve far yıkama sistemi.6. Konsola entegre CD-MP3/radyo müzik sistemi.7. Gövdeyle bütünleşen şık arka reflektörler.8. İki bölmeli torpido gözü.9. Arka koltuğun ortasında bardaklıklı kol dayama yeri.10. Optitron göstergeler.
Dört yöne ayarlanabilen direksiyon simidi ve üzerinde bulunan müzik kumandalarıyla müzik sistemi hemenelinizin altında. MultiMode şanzımanlı Corolla’da sadece müziği değil, vitesleri de direksiyondan kumanda edebilirsiniz. Direksiyon simidinin arkasında ise görünürlüğü son derece yüksek olan optitron gösterge paneli var. Anlık, ortalama yakıt tüketimi, kalan yakıtla gidilebilecek mesafe dahil ihtiyaç duyduğunuz her türlü bilgiyi yol bilgisayarı veriyor.
Manuel şanzımanlı modellerde vites değişim göstergesi, ne zaman vites değiştirilmesi gerektiğini hatırlatarak yakıt tasarrufu ve çevreye duyarlı bir sürüş sağlıyor. Otomatik yanan farlar ve sileceklerle görüş alanınız her zaman berrak. Kendiliğinden kararan dikiz aynası ise arkadan gelen araçların farlarının gözünüzü almasını engelleyerek iyi bir görüş açısı sunuyor. Düzgün ve çarpıcı hatlara sahip orta konsol üzerine titizlikle yerleştirilen müzik ve havalandırma sistemi kumandalarına ulaşmak çok kolay.
Elektrikli direksiyon tüm hızlarda doğru tepki verecek şekilde tasarlanmış. Hızınız yükseldiği zaman direksiyonun nasıl sertleştiğini, park ederken nasıl kolayca döndüğünü farkedeceksiniz. Pürüzsüz ve rahat vites değişimleriyle Yeni Nesil Corolla tamamen sizin kontrolünüzde. Aynı pürüzsüz vites değişimi geliştirilmiş MultiMode şanzımanla da sunuluyor. Parmağınızın ucundaki direksiyondan vites kumandalarıyla MultiMode şanzımanı kullanmaksa tam bir şölen.
2007 model Corolla’nın şasi tasarımında ön ve arka tekerlekten tampona kadar olan mesafe kısa tutularak otomobile dengeli bir duruş ve etkileyicilik kazandırılmış. Lastik ve jant boyutlarının artırılmasıyla yüksek hızlarda yol tutuşu ve kullanım kolaylığı etkinleştirildi. Geliştirilen ön ve arka süspansiyonlar da kusursuz sürüş hakimiyeti, denge ve kontrole katkı sağlıyor. Yeni Nesil Corolla gücünü yüksek teknoloji ürünü Dual VVT-i benzinli ve D-4D dizel motorlardan alıyor.
D-4D Dizelin gücü ve ekonomisi:
Tutumlu, fakat etkili 1.4 litre D-4D motoru Yeni Nesil Corolla’ya göre optimize edildi. Hafif ve kompakt olanbu motorda turbocharger ve common-rail direkt enjeksiyon teknolojisinden yararlanıldı. Motor performansını, yakıt enjeksiyon basıncını, zamanlamasını, miktarını sizin sürüş stilinize ve motora binen yüke göre otomatik olarak dengeliyor. Yakıtı yüksek basınçla doğrudan yanma odasına püskürten common rail teknolojisi motora her koşulda maksimum verimlilik sağlarken, gücü, performansı, yakıt tasarrufunu ve emisyon kontrolünü optimize ediyor. Böylece D-4D motor Euro IV egzoz emisyon standartlarına uyum sağlıyor. Beş ileri düz ve MultiMode şanzıman seçeneklerine uyarlanan 1.4 litre D-4D geniş ve düşük bir devir aralığında maksimum düzeyde tork (190 Nm) ve güç (90 PS) üretiyor. Bunun pratikteki anlamı, hem şehir içinde, hem de şehirlerarası yollarda rahat bir kullanıma imkân vermesi. 1.4 litre D-4D 100 km’de yalnızca 4.9* litre yakıt tüketirken, 0-100 km/s’e 12.0** sn’de ulaşıyor.
* : 2004/3/AT Avrupa Birli¤i yönetmeli¤ine görebirleşik değer.** : Beş ileri düz vites 1.4 litre D-4D için geçerlidir.
Güç, kontrol, teknoloji Dual VVT-i
Yeni Nesil Corolla, güç ve performansı yakıt ekonomisi ve kontrollü emisyonla dengelemek isteyenlere ileri teknoloji benzinli Dual VVT-i motor seçene¤ini sunuyor. Corolla’nın sıralı dört silindirli, çift eksantrikli, çok supaplı Dual VVT-i benzinli motoru coşkun bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Dual VVT-i (akıllı değişken dual supap zamanlaması) teknolojisi, emme ve egzoz supaplarının açılma zamanlamasını sürüş tarzınıza uygun biçimde elektronik olarak optimize ederek motor verimliliğini en üst düzeye ulaştırıyor. Yakıt tüketimi ve egzoz emisyonunuda en alt düzeye indiriyor.
Üç yönlü katalizör teknolojisinden yararlanarak Euro IV emisyon standartlarını karşılıyor. Büyük bir esnekliğe sahip olan dual sistemli bu motor daha çok güç (124 PS) ve tork (157 Nm) üretiyor, yakıttan tasarruf ediyor (6.9 lt/100 km*), emisyonu düşük düzeyde tutuyor. Beş ileri düz ve MultiMode şanzıman seçenekleriyle sunulan 1.6 lt Dual VVT-i 0-100 km’ye 10.4** sn’de ulaşıyor.
* : 2004/3/AT Avrupa Birliği yönetmeliğine göre birleşik değer.** : Beş ileri düz vites 1.6 litre Dual VVT-i Corolla için geçerlidir.
Güvenlik:
Corolla’nın aktif güvenliğinin temelinde gelişmiş bir fren sistemi yatıyor. Otomobilin yepyeni gövde yapısına uygun olarak tasarlanan ön ve arka disk frenlerin sert fren uygulanan durumlardaki etkinliği ve kontrolü artırıldı. Ayrıca hava kanalcıklı ön diskler olağanüstü hassas fren pedallarıyla destekleniyor; böylece sürücünün kontrolüve özgüveni de artırılıyor. ABS sistemine sahip frenler Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD) ve Fren Destek (BA)sistemleriyle destekleniyor. EBD sistemi ön-arka ve sağ-sol tekerlekler arasındaki fren gücü dağılımını optimize ederken, BA da fren pedalına acil hallerde basıldığında frene uygulanan basıncı artırarak durmayı kolaylaştırıyor. Bunlara Araç Denge Kontrolü’nü (VSC) de eklemek gerek. VSC otomobilin virajlarda kontrolden çıkıp kaymak üzere olduğunu hissediyor ve ilgili tekerleğe otomatik olarak fren uygulayarak kontrolü sağlamaya yardım ediyor. Pasif güvenliğe gelecek olursak, Corolla’nın sağlam gövde yapısı yüksek koruma sağlayan bir kafes gibidir. Önde enerjiyi dağıtan bölgeler, yan çarpışma kirişleri ve takviye edilmiş orta kolon. Kabin içine baktığımızda, kuvvet kontrollü emniyet kemerleri yolculara ek güvenlik sağlarken, küçük çocuklar ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme mekanizmasıyla korunuyor. Kaza anında katlanabilen direksiyon kolonu da sürücü riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
Tüm Yeni Nesil Corrolla modellerinde sürücü, yolcu, ön ve yan hava yastıkları standart. Comfort modellerindenitibaren ayrıca ön ve arka yolcular için perde hava yastıkları ve sürücü diz hava yastığı da pasif güvenlik önlemlerinin diğer önemli parçaları olarak ekleniyor. Ayrıca Toyota’nın boyun zedelenme riskini en aza indiren ön koltuk yapısı (WIL), düşük hızlarda arkadan yapılan kazalarda ek koruma sağlıyor.
Toyota Corolla Class:

Yeni Nesil Corolla Class versiyonunda birçok özellik standart olarak sunuluyor. Jant kapağıyla birlikte standart olarak sunulan 16” jantlar*, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön camlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar bunlardan yalnızca birkaçı. Kabin içindeyse sürücü yolcu ve yan hava yastıkları dört yönde ayarlanabilen direksiyon simidi standart olarak sunulurken, koyu gri renkteki dayanıklı döşeme üstün bir zevki yansıtıyor. Dört hoparlörlü ve MP3 ile WMA formatlarına uyumlu radyo/CD çalar ve kullanımı kolay manuel klima zarif kontrol paneline kusursuzca entegre edildi. Kullanımı kolay 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklarda bardaklıklı kol dayama standart.
Toyota Corolla Comfort:

Yeni Nesil Corolla Class’ın standart olan özelliklerinden daha fazlasını istiyorsanız size Comfort modelini öneririz. Direksiyondan kumandalı müzik sistemi, gövde rengindeki ısıtmalı ve elektrikli yan aynaları, elektrikli arka camlar ile Comfort birçok farklı özelliğe sahip bir Corolla. Ön sis farları size zor hava koşullarında daha iyi bir görüş ve daha fazla güvenlik sunarken krom kaplamalı ön ızgara Yeni Nesil Corolla’nın daha şık görünmesini sağlıyor. Standart olan altı hoparlörlü CD’li müzik sistemi MP3 ve WMA formatlarına uyumlu. Yeni Nesil Corolla Comfort’un koyu gri renkteki dayanıklı döşemesi, deri vites topuzu ve direksiyon simidiyle tamamlanıyor, konforlu iç mekâna sofistike bir hava katıyor.
Toyota Corolla Elegant:

En donanımlı Corolla’yı isteyenler son teknolojiden yararlanan Elegant modeli tercih etmelidirler. Otomobile tasasızca girip motoru çalıştırmanıza olanak veren “Akıllı Giriş ve Motor Çalıştırma Sistemi”*, cebinizden ya da çantanızdan çıkartmadan uzaktan kumandalı bir anahtarla çalışır. Kapının kilidini açmak için kapı kolunu çekmeniz, motoru çalıştırmak için de bir düğmeye basmanız yeter. Bu kadar kolay. Yeni Nesil Corolla Elegant modelinde diğer model özelliklerine ilave olarak yeni 16” alüminyum alaşımlı jantlar, otomatik klima, otomatik yanan farlar, yağmur sensörlü ön cam silecekleri, kendiliğinden kararan dikiz aynası, cruise control* gibi özellikleri bulacaksınız.
Kabin içi koyu gri ya da seçkin bej rengi* döşemelerle renklenirken Araç Denge Kontrol (VSC) sistemi, yüksekliği otomatik olarak ayarlanan ve far yıkama sistemine sahip Xenon (HID) farlar** gibi opsiyonel donanımları da tercihedebilirsiniz.
* : Sadece Elegant benzinli versiyonlarda.** : Xenon (HID) farlar sadece MultiMode benzinli versiyondaVSC ile birlikte opsiyonel olarak sunulmaktad›r.

Hiç yorum yok: