8 Nisan 2008 Salı

Toyota Corolla

Corolla: Toyota'nın en çok satan modeli 10. Nesli ile geliyor!


Yeni Nesil Toyota Corolla'nın Avrupa lansmanı 2006 Helsinki Motor Show'da yapıldı. Dünyanın en çok tercih edilen otomobili, 10. nesli ile Toyota'nın temel değerleri olan üstün kalite, stil, sürüş keyfi ve yeniliğin sembolü haline geliyor.
Yeni Nesil Toyota Corolla, etkileyici ve dinamik tarza sahip klasik bir sedan arayan müşterilere yönelik tasarlandı. Geniş bir müşteri kitlesine hitap etmek üzere geliştirilen Yeni Nesil Corolla'nın kalitesi, dikkat çekici tasarımı, geniş iç mekanı ve heyecan verici sürüş keyfiyle daha da pekiştirildi.

Yeni Nesil Toyota Corolla, müşterilerimize segmentinin bir üst sınıfı standartlarına sahip, üstün kaliteli bir sedan sunma anlayışı ile tasarlandı.
Yeni Nesil Corolla'dan sorumlu Baş Mühendis Toshi Ezaki bu anlayışı şöyle anlatıyor: “10. nesil Corolla'yı geliştirmeye başladığımızda karşılaştığımız temel zorluk, bir yandan mevcut Corolla sahibi müşterilerimizin büyük değer verdiği dayanıklılık, güvenilirlik ve kolay kullanım gibi özellikleri koruyan, diğer yandan da genç nesle cazip gelen bir otomobil yaratmaktı.”
“Hangi yaşta olurlarsa olsunlar, tüm sürücüler otomobile lüks bir hava veren dinamizm ve yüksek kaliteye karşı duyarlıdır. Otomobilin yeni ve güçlü tasarımıyla kusursuz sürüş dinamikleri Corolla'nın iyi ancak sürücüye cazip gelmeyen bir otomobil olduğu yönündeki önyargıyı silip atacaktır. İlk bakışta büyük bir heyecan duygusu yaratacak bir otomobil geliştirdiğimizden son derece eminim.”
Yeni Nesil Toyota Corolla, aynı ailenin geçmişte büyük bir başarı yakalayan modellerinin izinden devam ediyor. 5 kıta üzerinde 16 ülkede üretilen Corolla dünya çapında 140'dan fazla sayıda ülkede satışa sunuluyor.
1966'da piyasaya sürüldüğünden beri dünya çapında neredeyse 32 milyon adet satılan Corolla dünyanın en çok tercih edilen otomobilidir. Corolla Sedan'ın halen piyasada satışa sunulmakta olan modeli de bu etkileyici satış performansını sürdürerek 2005 yılında dünya çapında yaklaşık 850.000 adet satılmıştır.
Yakında Toyota Plazalarda pazara sunulacak 10. nesil Corolla'nın üretim merkezi Japonya'daki Takaoka fabrikasıdır.
Sportif, dinamik bir tarz
Yeni Nesil Toyota Corolla kendine has, farklı bir otomobil; farklı olduğunu bir bakışta anlayacaksınız. Sportif ve geniş duruşu, şık karakter çizgileri ve gelişmiş dış tasarımıyla dinamik bir görünüme sahip.
Yeni Nesil Corolla daha en baştan üstün kaliteli bir otomobil olmak üzere tasarlandı. Sürüş keyfini doya doya yaşayabileceğiniz Yeni Corolla, öne ilerletilen A sütunu ve bagaj alanıyla bütünleşen arka sütunlarıyla baştan aşağı tutarlı çizgilere sahip bir otomobil.
Yeni Nesil Corolla'da ön tampondan başlayıp kapılardan arka tarafa uzanan güçlü karakter çizgileri, dikkatleri üzerine çekiyor. Bu karakter çizgileri otomobilin ön ve arka kanatlarında yüzeyin karmaşık, çift içbükey bir yapıya sahip olmasını sağlayarak, Toyota sedan modellerine hem modern hem de klasik bir hava taşıyan, ayırt edici bir tarz veriyor.
Yeni Nesil Corolla'nın dinamik görünümünü tamamlamak üzere 8 özel gövde renginden birini seçebilirsiniz.
Maksimum iç mekan genişliği
İç mekanın benzersiz genişliği ve birinci sınıf kalitesi Yeni Nesil Toyota Corolla'nın temel özellikleridir. Bu özellikler yeni Corolla'nın segmentinin bir üst sınıfı özelliklere sahip bir otomobil olmasını sağlamaktadır.
Baş Mühendis Toshi Ezaki anlatıyor: “Kapıyı açıp otomobilin içine girer girmez gerçek fiziki mekandan daha büyükmüş hissi veren bir iç mekan geliştirmek istiyorduk. Kapı trimlerindeki kumaş alanın genişletilmesinden, yeni geliştirilen koltuklarla iç hacmin arttırılmasına dek tüm detaylara özen gösterdik. Lüks ve hakikilik hissi veren bir alan yaratmaya çalıştık.”
Yeni Nesil Corolla hem sürücü hem de yolcular için doğal ve konforlu bir ortam sunuyor. Gösterge panelinin üst yüzeyi genişlik hissi sağlamak için alçaltıldı ve panel, yüksek kaliteli kapı triminin eğimiyle tam uyum sağlayacak şekilde tasarlanarak iç mekanda pürüzsüz bir hava elde edildi.
Tasarımcılar ve mühendisler, taşıma alanlarının hem yüklemesi hem de uzun yolculuklarda kullanması kolay olması için kavramsal unsurların yanı sıra pratikliğe de büyük önem verdi.
Heyecan verici sürüş keyfi
Yeni Nesil Corolla'da daha fazla sürüş keyfi için ileri teknoloji ürünü motorlar ve güç aktarım sistemleri kullanıldı. Benzinli ve dizel motor seçenekleri farklı şanzıman tipleri ile kullanılabilir.
Tüm motorlar Euro IV emisyon standartlarıyla uyumludur. Yeni Nesil Corolla'nın son derece verimli aerodinamik tasarımı daha düşük yakıt tüketimi sağlamakla kalmıyor, emisyon ve gürültü düzeylerini de azaltıyor.
Yeni 1.6 litre benzinli, dual VVT-i motor kusursuz bir performansla düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Yeni VVT-i teknolojisi her türlü koşulda maksimum verimlilik sağlamak için motorun emme ve egzoz supaplarının zamanlamasını otomatik olarak ayarlıyor.
Bunun sonucunda düşük ve orta hızlarda çok daha fazla tork ve yüksek hızlarda da daha fazla güç çıkışı elde ediliyor. Aynı zamanda, yakıt tüketimi ve emisyonları azaltılıyor.
Maksimum yakıt tasarrufu sağlanması için mevcut modelde kullanılan 1.4 litre D-4D motor da yeni Corolla modellerinde sunuluyor. Bu motor 3.800 rpm'de 66 kW (90 hp DIN) güç çıkışı ve 1.800-3.000 rpm arasında 190 Nm tork üretiyor.
Yeni Corolla'yı tercih edecek müşterileri her biri motor çıkışı özelliklerine uygun manuel ve multimode şanzıman seçenekleri bekliyor. Daha rahat bir sürüş tarzını tercih eden sürücüler direksiyondan vites kumanda düğmeleriyle de kontrol edilen MultiMode şanzımanı otomatik veya manuel seçeneklerinden biriyle kullanabilirler.
Üstün sürüş deneyimi
Baş Mühendis Toshi Ezaki yeni nesil Corolla'nın dünya çapında tanınan kullanım kolaylığı ve üstün kalitesinden vazgeçmeden sürücülere “heyecan ve keyif veren” bir otomobil olmasını istiyordu. Sürüş dinamiklerine büyük önem verilerek denge iyileştirildi, hassas sürüş kontrolü ve direksiyon hakimiyeti sağlandı. Aynı zamanda sürüş konforu arttırılarak Gürültü, Titreşim ve Sarsıntı (NVH) değerleri en alt düzeye indirildi.
Toyota yeni nesil Corolla'nın Euro-NCAP testlerinde sınıfının lideri olmasını beklemektedir. Ayrıca, Corolla'nın ön tasarımı da olası kazalarda yaya yaralanmalarını en aza indirecek şekilde geliştirilmiştir.
Yeni Nesil Corolla modellerinde aktif güvenlik için ABS, Fren Destek Sistemi (BA) ve Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD) bulunmaktadır. Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC) de opsiyonel olarak sunulmaktadır.
Yeni nesil Toyota Corolla model seçeneklerinde (modele bağlı olarak) 9 adete kadar hava yastığı sunulmaktadır.
Yeni nesil Toyota Corolla, kendi sınıfında yeni standartları belirliyor.

Hiç yorum yok: