8 Nisan 2008 Salı

Efsane modelin 10. nesli: Yeni Corolla

Efsane modelin 10. nesli: Yeni Corolla

Dünya’nın en çok tercih edilen otomobil modeli Corolla’nın 10. nesli İspanya’nın Barcelona kentinde basın mensuplarına tanıtıldı. Yüksek konforla birleştirilmiş kalitesiyle heyecan verici bir sürüş keyfi sağlayan Corolla, dinamik tasarımıyla da göz alıyor.
Avrupa’da satışına Şubat 2007’de başlanacak olan yeni Corolla’nın basın lansmanı 25-27 Ocak 2007 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentinde yapıldı. Avrupa’nın dört bir yanından gelen gazetecilere tanıtılan Corolla, dinamik tasarımı ve ve geniş iç hacmiyle büyük beğeni topladı. Yüksek konforlu ve yüksek kaliteli yeni Corolla, Japonya’daki Takaoka fabrikasında üretilecek.

Toyota Corolla yenilikçi tasarımı, hacmi, konforu ve performansıyla göz kamaştırıcı bir kalite sunuyor. Düz ve multimode şanzıman seçenekleri bulunan Corolla, en son teknolojiyle tasarlandı. Düz vitesli modellerde, vites değişim göstergesi en az yakıt tüketimi ve düşük emisyon için ne zaman vites değiştirileceğini gösteriyor. Hem otomatik hem de manuel olarak vites değiştirme olanağı sunan multimode vitesli modellerde ise direksiyondan da manuel olarak vites değiştirilebiliyor.
Yeni Corolla’nın 155 mm arttırılan uzunluğu (4540 mm), 50 mm arttırılan genişliği (1760 mm) yol tutuşundaki iyileşmeye ek olarak sürücü ve yolcular için de çok daha fazla konfor sağlıyor.
Bir üst sınıfın özellikleri
Yeni Nesil Corolla’nın özünde müşterilere bir üst sınıfın kalitesi ve sınıfında uzun yıllar öncü olacak üstün nitelikli bir sedan araç sunma anlayışı yatmaktadır. Yeni Corolla bu amaca dönük olarak üstün seviyede hissedilen kalite, konfor, sürüş keyfi, en üst düzey güvenlik standartları, Toyota’nın kalite, dayanıklılık ve güvenilirlik anlayışıyla müşteri beklentilerini aşacak şekilde tasarlanmıştır.
Yeni Corolla, yeni 1.6 Dual VVT-i benzinli ve maksimum ekonomi için 1.4 D – 4D dizel motor seçenekleriyle sunuluyor. Dual VVT-i, emme ve egzoz subaplarının açılma zamanlamasını optimize ederek motor verimliliğini en üst düzeye ulaştırırken, yakıt tüketimi ve emisyonu ise en alt düzeye indiriyor. Sürüşe duyarlı gücü, kaliteli donanımı, kendinden emin performansı ve üstün yakıt tasarrufuyla Corolla, gelişmiş Toyota teknolojisine sahip.
Daha dengeli ve kontrollü araç kullanımına dönük olarak geliştirilen Corolla’nın yepyeni platformu, sınıfında ilk kez kullanılan diz hava yastığı gibi bir dizi üstün güvenlik sistemiyle Yeni Nesil Corolla sürücüye güven duygusunu fazlasıyla hissettiriyor. Kabin içi ses ve titreşimin en aza indirgenmiş olması da Yeni Corolla’nın konforunu bir üst segmentteki araçların seviyesine çıkartıyor. Aracın şık ve prestijli görünümü, enerjik bir sürüş dinamiğiyle destekleniyor.
Japonya’daki tasarım merkezinde geliştirilen Yeni Nesil Corolla, sadece sedan olarak tasarlandı, “hatchback” olarak tasarlanıp sonradan bagaj eklenmedi. Toyota Corolla'nın zevkli ve ergonomik iç mekanı, konforu, üstün motor teknolojisi ve eşsiz güvenlik sistemi sürüş keyfine keyif katacak.

Hiç yorum yok: