9 Nisan 2008 Çarşamba

Klasik arabalarla bahar turu

Bursa’da klasik arabalarla gerçekleştirilen Bahar Turu, renkli görüntülere sahne oldu. Otomotiv yan sanayi şirketi B Plas ve Türkiye Klasik Otomobil Kulübü tarafından organize edilen klasik otomobillerle Bahar Turu’na Bursalı ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 30 otomobil katıldı.Organize Sanayi Bölgesi’nde biraraya gelen otomobil severler, burada son hazırlıklarını tamamlayarak otomobillerinin koltuğuna geçti. Bahar Turu’na katılan klasik otomobillerden en çok ilgiyi, geçen yıllara rağmen orijinalliğinden ödün vermeyen 1954 model atölye yapımı MG cobra gördü. 53 yaşına rağmen otomobil severlerin yoğun ilgi gösterdiği iki kişilik el yapımı Cobra, trafikte sürücülerin en çok ilgisini çeken otomobil oldu.
Trafikteki performansıyla da göz dolduran klasik Cobra’dan sonra en çok ilgiyi ise spor Shelby Cobra gördü. Görüntüsüyle yeni spor arabalara benzeyen 1962 model 440 beygir gücündeki spor el yapımı Shelby Cobra’nın 1966 modeli Amerika’da 5.5 milyon dolara alıcı bulmuştu.
Bahar Turu’nda, birçok sürücünün dikkatini çeken spor arabanın 4 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşabildiği aracın Türkiye’de 130 bin euroya alıcı bulduğu bildirildi.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Peugeot Blog Ödülleri Blogger bilgileri


Merhaba,

Eğer blogunuz otomobillere ilişkin istikrarlı bir içerik geçmişine sahipse, lütfen hemen kaydolun ve kendinizi bir

otomobil blog yazarı olarak bize http://www.phtools.net/peugeotform/ linkinden tanıtın.

Teşekkürler,

BÖ! 2009